Weird Biskut Suji Gajus Susu

Ingredients
150gm kacang gajus raw split half
150gm gula castor or gula aising
150gm tepung gandum
100gm tepung suji
50gm susu tepung
160gm pure ghee or minyak sapi tulen

Yield:
30 - 40 biji biskut kecil


Steps
1. Kacang gajus disangai seketika tapi tidak hingga bertukar warna. Sejukkan sebelum grind.
2. Pulse grind kacang gajus sejuk dalam 2-3 seconds burst. Jangan grind kacang gajus panas atau dia akan mula keluarkan minyak untuk jadi peanut butter. Jangan grind berterusan juga untuk mengelakkan haba.
3. Tapis kacang gajus untuk asingkan yang masih kasar dan pulse grind semula.
4. Satukan semua bahan dengan spatula sehingga sebati. Rehatkan seketika dalam 15 minit.
5. Bakar atas baking paper atau small paper cup dalam oven tanpa kipas @ 160°C dalam 10 minit.
6. Tunggu sehingga sejuk baru dialihkan.


Dusting (optional):
Tepung susu
Gula aising















Comments